Julkaistu

Katseet kohti elokuuta…

Auringonpaisteesta ja kesän lämmöstä olemme saaneet nauttia, vaikka välillä toki villasukatkin olivat heinäkuussa tarpeen. Kulunut kesä kuvastaakin mielestäni omalla tavallaan tätä ihmisen elämänmenoa – sillä välillä on niitä mielensisäisiä pilvisiä, ehkä jopa myrskyisiäkin päiviä tai hetkiä ja välillä seesteistä sekä ilon ja onnen täyteistä aikaa. Siitähän se elämämme helminauha muodostuu.

Miten näihin vaihteluihin sitten omalta osaltamme suhtaudumme ja asennoidumme..? Niinpä, sitä on joskus hyvä pysähtyä pohtimaan…, sillä se ratkaisee myös sitä millä tavalla sen siinä hetkessä koemme sekä millaisia muistoja niistä hetkistä sisimpäämme tallennamme. Kiitollisena nyt muistelen omakohtaisesti koettua monimuotoista kesää; niin iloineen kuin suruineen, pilvisine ja aurinkoisine päivineen.

Toivonsäde, se ei väisty kenenkään kohdalta varjoon. Toivonsäde on sinun ja minunkin elämässäni aina totta! Joskus sitä ei vain saata itse havaita, ja siksipä siitä voi joku lähimmäinen muistuttaa ja tuoda rohkaisua niihin pilvisiin hetkiin. Varsinkin silloin kun omat voimavarat ovat lopussa, lähimmäinen voi jo pelkällä läsnäolollaan välittää lohtua ja toivoa.  Siksipä mm. Lähellä ihmistä –ryhmissä kohtaamisen ja läsnäolon merkitys koetaan hoitavana. Tervetuloa tutustumaan syksyllä alkaviin ryhmiin 🙂 Ja ryhmänohjauksesta kiinnostuneille tervetuloa Perheniemen ryhmänohjaajien koulutukseen 30.8.-1.9.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *