Julkaistu

Keravan ryhmästä terveisiä!

Merjan & kumppaneiden luotsaama Lähellä ihmistä –kasvuryhmätoiminta on käynnistynyt syksyllä 2016 Keravan helluntaiseurakunnassa. Keravan ryhmän alkamista oli aktivoimassa Petri Välimäen seminaari, jolloin seurakunnassa kerrottiin alkavasta ryhmästä. Petrin laatimalla työkirjalla silloin myös aloitettiin.

Merja kertoo että aloittaminen oli kuitenkin todella jännittävää ja siinä tuli vielä mietittyä että oliko hän kuullut oikein Jumalan kehotuksen. Erityisesti se jännitti kuinka vähän tai paljon tulisi ryhmäläisiä kun tämmöistä uutta oltiin nyt perustamassa.

Suurta viisautta tähän oli kuitenkin annettu, sillä Merja oli varmistanut valmiiksi muutamia avustavia ryhmänohjaajia joille olikin tarvetta heti aloituksesta lähtien. Osallistujia tuli siis jo ensi kerralla niin paljon, että alustuksen jälkeen keskusteluja voitiin käydä useammissa pienryhmissä joissa oli omat ohjaajat.

Jatkossa alustukset on jaettu eri ”vetureiden” eli ohjaajien kesken siten, että jokainen vuorollaan alustaa illan teeman ja sen jälkeen on nämä erilliset pienryhmäkeskustelut. Tämä on koettu rikastuttavana, sillä näin on saatu asioiden käsittelyyn useita erilaisia näkökulmia mukaan. Lopuksi vielä kokoonnutaan yhteen ja jaetaan ne ”helmet”, eli tärkeimmiksi / antoisimmaksi koetut mieleen jääneet asiat. Alkuun ja loppuun kuuluu toki rukous, näin saadaan olla turvallisella mielellä.

Tämän kevään toisena teemana on ollut katkeruudesta toipuminen ja tällä viikolla siitä oli aiheena ”kasvun valitseminen”. Ensi viikolla vielä kokoonnutaan ja sitten alkaakin kesätauko – kirsikkapuut täällä Keravalla jo kukkivat kesän lähestyessä.

Merja rohkaisee ryhmänohjauksesta kiinnostuneita seuraavasti: ”Kuuntele sydäntäsi rukouksessa. Jumala kyllä vahvistaa kutsunsa. Älä vaadi itseltäsi täyttä osaamista, sillä myös vetäjät kasvavat ryhmän mukana.”

Perheniemen opisto on tullut tutuksi Merjalle monien kurssien ja koulutusten myötä joista hän itse on saanut hyviä eväitä ryhmänohjaamiseen. Samoin muutamat ”veturitkin” ovat käyneet hakemassa näitä antoisia eväitä Perheniemestä.

Lopuksi Merja tuumaa että tätä Lähellä ihmistä -kasvuryhmätoimintaa jatketaan niin kauan kuin Jumala haluaa.

Keravan kokoontumistilan kaunis yksityiskohta! Erivärisinä loistavat herkät kukat; kuten me ihmisetkin – erillisinä mutta yhteydessä toisiimme 🙂
Oksina puun kasvamme näin – kasvomme nostamme valoa päin <3 <3 <3

Lämmin kiitos Merja & veturikumppanit uskollisesta ryhmänohjaamisesta jolla palvelette siellä Keravalla suurella sydämellä – taivaallisen Isämme johdatuksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *