Julkaistu

Lappeenrannan ryhmästä terveisiä!

Leea Lappeenrannasta aloitti Lähellä ihmistä – Kriisi- ja kasvuryhmän toiminnan tammikuussa 2018. Starttina tähän oli Petri Välimäen ”Lähellä ihmistä” -seminaari. Ryhmä toimii kasvuryhmänä nimellä: ”Evästä elämään”.

Leea kertoo että tämän ryhmänohjaamisen aloittaminen tuntui mielenkiintoiselta ja merkitykselliseltä. Ryhmäläisistä monet ovat antaneet palautetta, että tällainen ryhmä on tarpeellinen. On tärkeää tulla nähdyksi ja kuulluksi. Toiveena on että ryhmäläiset kokevat olevansa hyväksyttyjä omana itsenään. Jakaminen selvästi lisää yhteyden kokemista.

Ryhmässä käsiteltiin ensimmäisellä kevätkaudella Petri Välimäen laatima työkirja, sillä tämä ryhmä kokoontui joka viikko. Kesätauon jälkeen ryhmän toiminta jatkui syksyllä. Syksystä lähtien erilaisia teemoja on noussut esille, joiden äärelle on kokoonnuttu ja keskusteltu näistä omaan elämään ja kokemuksiin peilaten. Pari viimeistä kertaa on pohdittu vapautta ja vastuuta – miten nuo on sovitettavissa yhteen. Hengen hedelmät teemana oli myös mielenkiintoinen ja runsaasti ajatuksia sekä keskusteluja nostattava aihealue.

Kun ryhmäläiset saapuvat niin tarjolla on ensin kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Sekin jo osaltaan luo vapautunutta tunnelmaa. Alkuun on lyhyt rukous jossa pyydetään Pyhän Hengen läsnäoloa keskellemme. Teemaan liittyy jokin laulu tai/ja Raamatun teksti. Siitä se vuorovaikutteinen keskustelu helposti käynnistyy. Kyyneleet – itkun tai ilon, ovat sallittuja sekä niille on tilaa kun jokin asia koskettaa sisintä. Yhdessäolo päätetään rukouksella.

Leea rohkaisee uusia ryhmänohjaajia lähtemään rohkeasti liikkeelle. Jokainen ryhmä on jäsentensä näköinen. Teemat ihmisen kokemusmaailmasta ja muutamat avaavat kysymykset auttavat alkuun. Ihmiset haluavat puhua. Oma innostus on hyvä lähtökohta!

Leean mottona on: ”Ryhmässä ei ole vääriä vastauksia.”

Ryhmässä saadut oivallukset tuottavat elämässä uutta kasvua!

Leealle lämmin kiitos ryhmänohjaamisesta, kuten myös apuohjaajille Marjalle ja Arjalle, sekä kaikille ryhmässä mukana olleille ja oleville <3

Oksina puun kasvamme näin – katseemme nostamme valoa päin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *