Julkaistu

Lohjan ryhmästä terveisiä!

Lohjan Lähellä ihmistä –ryhmä kokoontui helluntaiseurakunnan tiloissa. Ohjaajapari Tiina ja Kirsti ovat saaneet Perheniemen kursseilta ja koulutuksista varustusta ja rohkaisua ryhmän perustamiseen. Tämä ryhmä alkoi syksyllä 2018 ja kokoontui edeltä määritellyn aikataulutuksen mukaisesti 15 kertaa siten, että puolet jakautui syyskaudelle josta jatkoa seurasi keväälle. Käytössä oli tukimateriaalina kokoontumisia teemoittamassa sekä keskusteluja ohjaamassa Petri Välimäen kirjoittama Lähellä ihmistä Kriisi- ja kasvuryhmän työkirja.

Tiinalla ja Kirstillä olikin jo aiempaa kokemusta vastaavan tyyppisestä sielunhoidollisesta ja kohtaavasta ryhmänohjaamisesta, joten tämän ryhmän aloittaminen kokemukseen perustuen tuntui kivalta jatkolta.

He kertovat että ohjaajan tehtävässä on avautunut mm. rinnallakulkemisen merkityksellisyys. Ryhmään osallistujat ovat puolestaan kokeneet materiaalin ja keskustelut rohkaisevina. Ilo oli kuulla palautetta siitä että monet yksinään asuvat sekä lähiaikoina paikkakunnalle muuttaneet ovat nauttineet yhdessäolosta.

Tiina ja Kirsti ovat kokeneet ryhmänohjaamisen antoisaksi. Heidän mielestään myös käytössä ollut materiaali sisälsi tärkeitä aiheita pohjaksi yhteisiin keskusteluihin. Tapaamisissa jokainen on voinut jakaa ja saada.

Kokemuksena on myös sisäistä eheytymistä sekä asioiden oivaltamista uudella tavalla. Voisinpa tässä ajatella, että näin siis konkretisoituu Pyhän Hengen läsnäolo ja vertaistuen voimaannuttava vaikutus Lähellä ihmistä –ryhmässä 🙂 Tiina ja Kirsti kertoivat vielä siitä kuinka he ovat ymmärtäneet tapaamisten aikana esirukousten merkityksen. Rukouksessa on voimaa!

Ryhmän toiminta päättyi tämän kevään viidenteentoista ja siten myös viimeiseen kokoontumiskertaan.

Siellä missä kaksi tai kolme kokoontuu minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellänsä.

Lämmin kiitos Tiina ja Kirsti teille upealla tavalla toteutetusta ja toteutuneesta ryhmänohjaamisesta 🙂

Oksina puun kasvamme näin, katseemme nostamme valoa päin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *