Julkaistu

Savonlinnan ryhmistä terveisiä!

Sirpalla toimii Savonlinnassa kaksi Lähellä ihmistä – Kriisi- ja kasvuryhmää. Toinen ryhmä on toiminut reilut kaksi vuotta ja jälkimmäinen aloitti helmikuussa 2019. Molemmat ovat alkaneet Petri Välimäen ”Lähellä ihmistä” –seminaarien tuloksena.

Sirpa kertoo että ryhmän aloittaminen tuntui luonnolliselta, koska hän itse oli Savonlinnassa käynnistämässä Lähellä Ihmistä -ryhmätoimintaa. Sirpa on myös opiskellut Perheniemessä, joten sieltäkin tähän oli jo tietynlaista tuttuutta ja tarvetietoisuutta olemassa.

Sirpa kokee olevansa yksi ryhmäläinen muiden joukossa ja toteaakin että: Herra on hoitanut muiden ryhmäläisten mukana.

Petri Välimäen työkirjaa on käyty läpi jo aiemmin, ja nyt tämä uudempi ryhmä aloittikin juuri sillä tätä 2019 kevättä. Tällä viikolla oli aiheina ”Taloudelliset asiat elämässä”. Kokeneempi ryhmä käy läpi Saara Kinnusen ”Sovintoon elämän kanssa” –kirjan pohjalta teemoja. Tämän viikon teemassa käsiteltiin tunteita; tunteista loukkaantumista ja mustasukkaisuutta.

Sirpa opastaa ryhmänohjauksesta kiinnostuneita seuraavasti: ”Jos tunnet intoa ja energiaa sitoutua tekemään jotakin merkityksellistä vapaa-ajallasi, niin rukoile ja pyydä Herralta apua ryhmän perustamiseen.”

Savonlinnassa onkin noussut ryhmässä jo pitempään olleiden keskuudesta apuohjaajia, josta on joustavaa edetä vielä ryhmänohjaajaksi. Ohjaajapari onkin tärkeä, koska silloin saa toisesta tukea ja voi jutella sellaiset asiat jotka voisivat muuten jäädä omiin ajatuksiin ”pörräämään”. Illan alustuksia voi myös vuorotella, joka tuo omanlaista väriä sisältöön.

Sirpan mottona on: ”Rukoile ja tee työtä!”

Sirpa, minä Maria, sekä Petri tammikuussa 2019 ”Lähellä ihmistä” -seminaarissa Savonlinnassa.

Lämmin kiitos Sirpalle ja apuohjaajille, sekä kaikille ryhmissä mukana olleille ja oleville.

Oksina puun kasvamme näin, katseemme nostamme valoa päin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *